Heb jij ondanks je zoektocht op de site nog steeds vragen? Dan helpen de veelgestelde vragen hieronder je ongetwijfeld verder. Klik op één van onderstaande vragen om direct naar het antwoord te gaan.

De proefles is gratis op het moment dat je besluit om bij ons een lespakket af te nemen. Besluit je na de proefles om toch bij een andere rijschool verder te gaan, dan betaal je alsnog € 25,-.

Bij Rijschool Geslaagd mag je al lessen als je 16,5 jaar oud bent. Dit kan dankzij het 2toDrive-concept. Je kunt dan al op je 17e verjaardag afrijden. Daarna mag je tot aan je 18e levensjaar met een begeleider (bijvoorbeeld een van je ouders) rondrijden. Zodra je volwassen bent, mag je dan uiteraard zelfstandig achter het stuur kruipen.

Een rijles van Rijschool Geslaagd duurt 50 minuten.

Het aantal lessen dat je nodig hebt, is lastig te voorspellen. Gemiddeld gezien heb je tussen de 35 en 45 lessen nodig voor je examen kunt doen, maar voor sommige cursussen duurt dat korter of langer. Tijdens een gratis proefles bij Rijschool Geslaagd kun je samen met de instructeur een inschatting maken van het aantal lessen dat je nodig hebt. Op basis daarvan weet je welk lespakket bij jou past en wanneer je ongeveer kunt afrijden.

Als je zakt, krijg je van Rijschool Geslaagd een gratis herexamen. Dit betekent echter wel dat je moet betalen voor de lessen die tussen de twee examens vallen. Als je zakt, heb je immers extra lessen nodig om aan de verbeterpunten te werken die de examinator heeft opgemerkt. Het grote voordeel aan gratis herexamens is dat je met minder stress je eerste examen ingaat; je weet immers dat een tweede examen je niet nog eens honderden euro’s kost.

Als je een rijexamen wilt afleggen, moet je onze rijschool machtigen via DigiD. Je kunt hier lezen hoe dat werkt.