SCOOTERRIJBEWIJS?

MELD JE NU AAN!

Meld je nu aan

SCOOTERRIJBEWIJS?

MELD JE NU AAN!

Meld je nu aan

Scooterrijbewijs halen?

Voordat je begint met rijlessen voor je scooterrijbewijs is het noodzakelijk om je theorie-examen te hebben behaald. Vanaf je 15,5 jaar mag je theorie-examen voor de scooter doen bij het CBR-examencentrum. Wanneer je 16 jaar bent mag je scooterrijlessen volgen en praktijkexamen doen.

Indien je in het bezit bent van een geldig Nederlands autorijbewijs (categorie B) of motorrijbewijs (categorie A), heb je geen apart scooterrijbewijs nodig en hoef je dus geen examens af te leggen!

In één dag slagen voor je scooterrijbewijs? 

Het is mogelijk om in één dag te slagen voor je scooterrijbewijs! Het is uiteraard wel belangrijk dat je voor aanvang van de dagopleiding bent geslaagd voor je theorie-examen. Tijdens de dagopleiding kun je gebruik maken van de scooter, helm en handschoenen van onze rijschool. De dag van de dagopleiding begint met het kennismaken met het voertuig, de scooter. Vervolgens leert de ervaren instructeur je de basishandelingen van het scooter rijden, waarbij veiligheid altijd voorop staat! Daarna ga je samen de openbare weg op, je rijdt alleen op de scooter en de instructeur volgt je op zijn eigen scooter. De rij-instructeur zal tijdens de dagopleiding samen met jou verschillende verkeerssituaties behandelen, op deze manier zal de instructeur je zoveel mogelijk verkeersinzicht bijbrengen.

Wanneer je dit onder de knie hebt, vindt het praktijkexamen plaats. Samen met je instructeur ga je naar het CBR-examencentrum. Tijdens het praktijkexamen beoordeelt een onafhankelijke examinator jou op je vaardigheden en verkeersinzicht. Al met al bereid je je perfect voor op het praktijkexamen, door de professionele begeleiding en de individuele benadering van de leerling. Indien je bent geslaagd voor je bromfietsrijbewijs en je je rijbewijs hebt opgehaald bij de gemeente mag je verschillende voertuigen besturen, zoals een bromfiets, scooter, snorfiets of brommobiel besturen. Kortom, wacht niet langer en slaag bij ons in één dag voor je scooterrijbewijs!

BROMFIETS RIJBEWIJS HALEN? MELD JE NU AAN!